رنگ اکریلیک ساختمان چیست : رنگ های اکریلیک به دوام و ماندگاری بالا شناخته شده هستند. این رنگ های پوشش روی طیف وسیعی از سطوح نظیر: سطوح بتنی، سیمانی، آجری و … قابل اجرا هستند. همچنین به دلیل دوام بالای این رنگ ها از آنها برای پوشش دهی و محافظت از سطوح نما می توان استفاده کرد.
رنگ های آکریلیک ترکیبی از محلول های پلیمری اکریلیک و رزین های اکریلیک هستند. این رنگ ها بعد از خشک شدن مقاومت مطلوبی در برابر رطوبت ایجاد میکنند، به همین علت از محبوب ترین رنگ ها برای استفاده در نماهای ساختمانی هستند. رنگ های آکریلیک به سرعت خشک می شوند و این مزیتی برای کاهش زمان اتمام پروژه است. همیشه نمی توان گفت که گرانترین رنگ موجود در بازار بهترین رنگ است. بعضی از این رنگ ها رزین های نرم تری دارند که برای استفاده در فضای باز مناسب نمیباشد. رنگ هایی که میزان رزین بالاتری دارند پیوند های قویتری با سطح ایجاد میکنند لذا دوام و ماندگاری بالاتری دارند.
رنگ های اکریلیک در طیف وسیعی از سطوح قابل استفاده هستند. این رنگ ها به سرعت خشک می شوند که این امکان را به شما میدهد که پروژه خود را سریعتر به پایان برسانید. پوشش های اکریلیک محلول در آب هستند و از روی دست و برس ها(قبل از خشک شدن) با آب و صابون به راحتی شسته می شوند. همچنین به دلیل پایه آب بودن سمیت کمتر و ایمن تر هستند. استفاده از رنگ های اکریلیک مقرون به صرفه تر از سایر رنگ هاست. این رنگ ها دوام بالایی دارند. اکریلیک ها انعطاف پذیر هستند و ترک نمیخورند، پوسته نمیشوند و در اثر تابش نور خورشید رد نمیشوند. بعد از خشک شدن این رنگ ها، سطح کار در برابر آب مقاوم می گردد.
یکی از ویژگی های رنگ های الریلیک، که سبب تمایز و محبوبیت این رنگ ها شده است انقباض و انبساط این رنگ ها با تغییر شرایط آب و هوایی است. این بدان معناست که در زمستان و تابستان رنگ خم میشود و با تغییرات سازگار میشود و به اصطلاح نفس میکشد. علاوه بر این جزء اکریلیک موجود در رنگ، مانع از تضعیف ترکیبات شیمیایی در اثر تابش اشعه فرابنفش خورشید میشود. بدین ترتیب از رنگ محافظت کرده و به مرور زمان تغییر رنگ نمی دهد.
پوشش های اکریلیک رنگ های پایه آبی هستند که برای رنگ آمیزی سطوح داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. این رنگ، از محبوبترین رنگها برای کاربرد های ساختمانی است. انواع متفاوتی از رنگ های اکریلیک در بازار وجود دارد. از جمله رنگ های اکریلیک موجود در بازار میتوان به:
گاهی نقاشان برای افزایش ماندگاری رنگ روی سطح استفاده از وارنیش ها را توصیه می کنند. در صورتی که با انتخاب رنگ با فرمولاسیون متناسب با نوع پروژه میتوان به دوام و ماندگاری مطلوبی دست یافت. همچنین درصورتی که تثبیت کننده انتخاب شده با رنگ اعمال شده همخوانی نداشته باشد مشکل ساز میشود، چراکه برخی از این لاک ها حاوی حلال هایی هستند که می تواند به رنگ اکریلیک آسیب برسانند.
یکی از کاربردهای رنگ های اکریلیک استفاده از این رنگ ها برای پوشش دهی جداول بتنی کنار خیابان است. این رنگ ها پایداری مناسبی نسبت ضربه و تنش های فیزیکی دارند. همچنین به سرعت خشک میشوند و در زمان کمی میتوان پروژه های رنگ آمیزی را به پایان رساند. این رنگ ها بعد از خشک شدن نسبت به آب مقاومت بسیار مناسبی ایجاد میکنند و در اثر بارندگی و جریان آب از بین نمیروند.
رنگ های اکریلیک انواع مختلفی دارند. یک نوع از رنگ های اکریلیک، رنگ اکریلیک با پایه لاتکس است. پایداری و دوام رنگ های اکریلیک به نسبت رنگ های اکریلیک لاتکس بالاتر است. همچنین رنگ های اکریلیک در مقایسه با رنگ های لاتکس انعطاف پذیری بااتری دارند. رنگ های آکریلیک لاتکس پایه آب هستند و سریع خشک میشوند.
رنگ مخصوص نما ساختمان به دلیل قرار گرفتن در فضای باز، در معرض عناصری مانند باران،باد، تابش نور خورشید و … قرار می گیرد. این موارد سبب پوسته شدن رنگ نمای ساختمان میشود. همچنین اشعه ماوراء بنفش خورشید باعث کمرنگ شدن رنگ ها میشود. در مناطقی که شرایط جوی نامناسب است به دلیل اختلاف دمای بالا احتمال ترک خوردن رنگ وجود دارد. بنابراین انتخاب رنگ مناسب برای نمای ساختمان بسیار حائز اهمیت است. رنگ های اکریلیک به دلیل دوام بالا گزینه مناسبی برای پوشش دهی انواع نمای ساختمان هستند.
رنگ های اکریلیک به سرعت بعد از اجرا خشک میشوند این امر برای رنگ آمیزی سطوحی که سطح کمی دارند بسیار مطلوب است اما برای اجرای پروژه های بزرگ باید با سرعت و تکنیک مناسب عمل کرد. برای دستیابی به پایان کار یکنواختتر و یکدستتر توصیه می شود حتما از فرد باتجربه برای اجرای رنگ استفاده کرد. همچنین از آنجایی که این رنگ ها بعد از خشک شدن قابل پاک کردن و یاتغییر نیستید در هنگام اجرا باید دقت کافی را کرد. برای پاک کردن دست ها و براش ها تا زمانی که رنگ هنوز مرطوب است میتوان به راحتی با آب و صابون شسته شوند.
تمام رنگ های آکریلیک در فرمول خود حاوی ترکیبات پلیمری هستند که اتصال رنگ به سطح را ممکن می کند. این پلیمر چسب مانند برپایه رزین های اکریلیک است. دوام رنگ به نوع و درصد این مواد در رنگ های اکریلیک بستگی دارد.
همانطور که قبلتر اشاره شد از رنگ های اکریلیک در سطوح مختلفی مانند چوب، فلز، سیمان، بتن و … میتوان استفاده کرد. برای استفاده از رنگ های اکریلیک ساختمان در سطوح دارای بافت مانند چوب یا بتن، میتوان از آستری برای یکنواخت کردن سطح استفاده کرد. اینکار باعث میشود در اتمام پروژه سطحی یکنواختتر داشته باشید. همچنین قبل از اجرا رنگ اکریلیک ساختمان در سطوح بسیار صاف و سیقلی مانند سطح فلزات و شیشه بهتر است با خراش دادن سطح را آماده کرد. این کار سبب میشود رنگ محکمتر روی سطح متصل شود.
یکی از ویژگی های مطلوب رنگ های اکریلیک سهولت در استفاده این رنگ ها است. رنگ های اکریلیک را میتوان به وسیله قلمو و غلطک اجرا کرد. برای دستیابی به نتیجه کار یکنواختتر بهتر است از غلطک برای رنگ آمیزی استفاده کرد. بعد از رنگ آمیزی میتوان غلطک یا قلمو استفاده شده را به راحتی با آب شستشو داد.
رنگ های اکریلیک پایه آب در آب محلول هستند اما به این نکته توجه کنید که بعد از خشک شدن رنگ اکریلیک روی سطح امکان حل شدن رنگ در آب وجود ندارد؛ و رنگ به دلیل به وجود آمدن باند های قوی با سطح زیرکار در برابر رطوبت و بارش بارندگی مقاوم می شود.
رنگ های اکریلیک یکی از بهترین رنگ های مقاوم در برابر آب است. این رنگ ها سریع خشک میشوند و بسیار بادوام هستند. به همین علت از این رنگ ها برای استفاده در سطوح خارجی ساختمان ها و سطوح در تماس با رطوبت استفاده می شود. اگرچه این رنگ ها پایه آب هستند اما بعد از خشک شدن به صورت برگشت ناپذیری با سطح پیوند برقرار میکنند و در برابر رطوبت مقاوم هستند.
از رنگ های اکریلیک ساختمانی برای پوشش دهی سطوح مختلفی میتوان استفاده کرد. از جمله کاربردهای این رنگ ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رنگ های اکریلیک به طور گسترده ای در صنعت استفاده میشوند. انواعی از رنگ های اکریلیک با فرمولاسیون متفاوت وجود دارد، که باتوجه به ویژگی ها و کاربرد آنها در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به چند مورد از کاربردهای این رنگ ها در صنعت اشاره میکنیم:
رنگ های اکریلیک در طیف گسترده ای از رنگ ها موجود می باشد. این امکان با استفاده از تکنولوژی و کامپیوتر ایجاد شده است. رنگ های کامپیوتری این امکان را فراهم میکنند که در صورت نیاز مجدد، رنگی بدون مغایرت با رنگ قبلی ایجاد کرد.
پیگمنت های رنگ دانه ( pigment ) به صورت تخصصی برای انواع پایه های رنگ اکریلیک یا فوری یا روغنی متفاوت هستند.
رنگ های اکریلیک ساختمانی عمدتا پایه آب میباشند اما رنگ های آکریلیک صنعتی پایه حلال نیز هستند.
خیر ، رنگ های پایه پلاستیک مانند رنگ های اکریلیک پایه آب میباشند اما رنگ پلاستیک را با رنگ اکریلیک نمیتوانید رقیق کنید.
با توجه به قرار گرفتن این رنگ ها در فضای بیرونی ساختمان و قرار گرفتن در معرض بارندگی و تابش نور خورشید، باید رنگی را انتخاب کرد که محکمترین میزان باندینگ را با سطح زیرکار ایجاد میکند و درصد بالاتری از رزین اکریلیکی داشته باشد.
رنگ های اکریلیک به دلیل فرمولاسیون متنوعشان روی سطوح مختلفی از قبیل بتن، سیمان، آجر و … قابل استفاده است.
رنگ های کامپیوتری، این امکان را به شما می دهند که بدون محدودیت رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید؛ محبوب ترین رنگ نمای ساختمان سفید است.