انواع نمای سیمانی : در این مقاله قصد داریم انواع نمای سیمانی برای ساختمان , باغ و ویلا را به شما معرفی کنیم . همچنین به معرفی روش های مختلف سیمان کاری و ابزلر مورد نیاز برای سیمان کاری نما را می پردازیم .
نمای سیمانی امروزه انواع بسیار گسترده ای دارد ، به عنوان مثال می توان نمای شسته ، نمای تگرگی ، رومی ، چکشی و غیره ….. نام برد که هر کدام به 2 دسته مدرن و کلاسیک هم تقسیم می شوند.
امروزه اجرای نماهای سیمانی بسیار متنوع است طرح های مختلف مانند طرح سنگ ، طرح چوب طرح سنگ و چوب در کنار هم و حتی طرح چرم هم مورد استقبال قرار می گیرد .
طرح نمای سنگ و چوب سیمانی بسیار مقاوم تر و اقتصادی تر از به کار گرفتن خود سنگ و چوب در نما است . زیرا در شرایط مختلف آب و هوایی سنگ ممکن است ترک بخورد یا چوب ممکن است ازپوسته شود یا مشکلاتی از این قبیل .
برای اجرای نمای سیمان تگرگی باید از مصالح مخصوص استفاده کرد همچنین در اجرای این نما سرعت عمل بالا شرط کار است . برای بی نقص درآوردن کار شرایط آب و هوایی را نیز در نظر بگیرید . اجرای این نما با سیمان پاش صورت می گیرد .
نمای سیمانی شسته خود طرح های مختلفی دارد شامل رنگی ، رومی ، کلاسیک و … است. نمای سیمانی سشسته از سیمان سیاه یا سفید که می تواند همراه با پودر سنگ یا پودر های رنگی باشد به شکل ملات می شود .
رنگ های نمای سیمان بسیار مختلف هستند اما قبل از اجرای هر گونه از این رنگ ها باید این موضوع را در نظر گرفت که سطح اجرای رنگ کاملا تمیز وعاری از هر گونه گرد و غباری باشد.
بهترین پوشش برای رنگ آمیزی انواع نمای سیمانی رنگ نما بایومرک سیلیکونی می باشد . این محصول یک رنگ خود تمیز شونده یا Self Cleaning و یک عایق مناسب برای نمای سیمانی محسوب می شود . این محصول در رنگ های متنوع برای نمای سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد .
سیمان سفید مدرن خود دارای طرح های متفاوتی است اما با روشن بودن ، حس دلبازی به محیط میدهد که طرفداران خود را دارد .همچنین با نمای سیمان سفید میتوان طراحی ساده مینیمال هم داشت و از طرفی دیگر نمای سیمان سفید مدرن رومی تجملاتی است و سازندگان به جای به کار گیری سنگ های رومی که هزینه زیادی دارند می توانند از سیمان سفید با طراحی رومی استفاده کنند .
نمای سیمان طوسی یکی از رایج ترین و متداول رنگ های بنا ساختمای سیمانی است . نمای سیمان طوسی بسیار مناسب در شهر هایی است که آلودگی بالایی دارند این نوع نمای سیمانی دارای مقاومت و ماندگاری بالا می باشد .
نمای سیمان سیاه بسیار کاربردی می باشد همچنین سیمان سیاه علاوه بر کاربرد در نمای ساختمان ها مصارف گسترده ایی را در بر می گیرد. این نمای سیمانی بسیار مقرون به صرفه می باشد و دارای مقاومت بالا است .
سیمان کاری نما با روش ها و طرح های مختلفی انجام می شود که هر یک جلوه خاصی به نما می دهند .
برای سیمان کاری می توان از دستگاه و یا دست استفاده کرد . سیمان کاری با دست توسط یک فرد ماهر با طی کردن چند مرحله و با ابزار مناسب انجام می شود . در ادامه به بررسی ابزار مورد نیاز سیمان کاری با دست و مراحل انجام آن می پردازیم.
این ابزار شامل :
با پیشرفت تکنولوژی , تحولات زیادی در صنعت ساخت و ساز ایجاد شده اس . برایمثال دستگاه هایی با دقت , سرعت و کیفیت بیشتر برای اجرای مراحل مختلف یک پروژه . یکی از این دستگاه ها , دستگاه سیمان کاری اتوماتیک است که تاثییر زیادی در سرعت انجام سیمان کاری انواع نمای سازه را دارد .
دستگاه سیمان پاش دارای قابلیت اسپری با راندمان بالا است و می-تواند پوشش بسیار خوبی برای تمام گوشه ها، مقاطع، سطوح محدب و شکاف های سطح کار ایجاد کند. در عین حال، می تواند مواد را با حداکثر توان و با حداقل ضایعات استفاده نماید.
در این نوع از دستگاه سیمان پاش مواد و مصالح وارد شده در دستگاه توسط رتور و استاتور مخلوط شده و وارد خروجی دستگاه می شوند . شکل مارپیچی این دو بخش باعث مخلوط شدن بهتر مواد می شود . هزینه و استهلاک این نوع از دسنگاه در مقایسه با سایر آنها بیشتر بوده که البته این موضوع به دانه بندی مصالح بکار رفته نیز مرتبط می باشد .
در ملات پاش های پیستونی مواد و مصالح با کمک پیستون به سمت خروجی پمپ می شوند . سرعت کار در این دستگاه از نوع ماردونی آن به دلیل پمپاژ مصالح توسط پیستون ها بیشتر است . همچنین استهلاک دستگاه پیستونی کمتر از نوع ماردونی آن است .
یک دستگاه بیسار ساده , سبک , ارزان و با استفاده بسیار راحت می باشد . در این نوع از ملات پاش ها , مواد و ملات توسط کمپرسور پیستونی با فشار مشخص به سطح سازه پاشیده می شوند .
انتخاب نوع نمای سیمانی و طرح آن با توجه به سلیقه انتخاب می شود و مواردی نظیر آب و هوا و وع کلی معماری پروژه نیز در انتخاب نوع نمای سیمانی تاثییر دارد .
رنگ ها و پوشش های متنوعی برای رنگ آمیزی نمای سیمانی در بازار موجود می باشند . اما رنگ مناسب برای نمای خارجی سازه سیمانی , باید ویژگی های مشخصی داشته باشد . خاصیت ضد رطوبت و ضد آب , تمیز شوندگی راحت , مقاوم در برابر نور خورشید و پوسیدگی همگی برای یک نما حائز اهمیت است . تمامی ویژگی های ذکر شده تنها در در پوشش های تخصصی نمای بایومرک موجود می باشند .
روش های متنوعی برای سیمان کاری نما استفاده می شود . نوع روش در سرعت اجرای پروژه در نهایت ظاهر آن تاثیرگزار خواهد بود . یک علت ترک خوردن دیوار سیمانی و نماکاری با سیمانارای غیر اصولی آن است .
سیمان کاری و ملات پاشی معمولا به دست انجام می شود . اما برای پروژه های بزرگ می توان از ابزار و دستگاه های مخصوص سیمان کاری بهره گرفت .