رنگ دکوراسیون داخلی : رنگ اغلب برای طرفداران طراحی داخلی دشوارترین قسمت یک اتاق است. سایه های زیادی برای انتخاب وجود دارد که باید آنها را در نسبت های درستی کنار هم قرار داد. در غیر این صورت با هم هماهنگی ندارند. اما چند قانون رنگ وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید تا مطمئن شوید که رنگ های شما متعادل به نظر میرسند. با ما همراه باشید.
سبک مدرن بر کارایی و سادگی تمرکز دارد. در محیط کار طراحی اداری مدرن با میز های تمیزی که کار شلوغ ندارند،وسایل ساده،رنگ های مخملی که چشم را آرام میکنند یا الیاف طبیعی برای دیوار ها مشخص میشود. رنگ دکوراسیون اشاره مستقیمی با مدرن بودن طراحی داخلی دارد و میتواند یک فضای خاص را با ویژگی های منحصر به فرد به نمایش بگذارد.
طراحی معاصر به طور مداوم در حال تحول است و اغلب عناصر لحظه ای را در خود جای میدهد. طراحی معاصر مواد غیر متعارف و همچنین رنگ ها و شکل های جسورانه ای را به نمایش میگذارد. اگر به تغییرات علاقه دارید و از تازه کردن فضای زندگی خود به طور منظم لذت میبرید این سبک مناسب شماست.
از آنجایی که سبک سنتی متاثر از دکور سبک های اروپایی و آمریکایی است،چندین ترکیب رنگ کلاسیک وجود دارد که قدمت آنها به دوره های اولیه هنر های تزئینی باز میگردد. رایج ترین ترکیب ها آبی و سبز،زرد و آبی و قرمز و سبز هستند.متناسب با سبک سنتی رنگ ها به راحتی قابل زندگی هستند، با سایه ها هیچ چیز خیلی پر رنگ کم رنگ یا ناخوشایند نیست.
برای داشتن خانه ای با دکوراسیون کلاسیک باید از رنگ هایی مانند طلایی،زرد،بنفش و خاکستری استفاده کنید. در طراحی این سبک از منازل میتوانید از مبلمان در رنگ های قهوه ای و طیف های تیره رنگ قرمز استفاد کنید. این سبک از طراحی و ترکیب رنگ ها میتواند طراحی منزل را لاکچری و کلاسیک جلوه دهد.
در انتخاب شیک ترین یا بهترین رنگ یا طراحی برای دکوراسیون داخلی مهمترین عامل سلیقه و علاقه ی فردی است. از آنجایی که قرار است مدت زمان زیادی را در طول روز در منزل یا محیط کار خود بگذرانید اهمیت دارد که بر حسب سلیقتان رنگ ها و طراحی های داخلی را انتخاب کنید. در ادامه برخی از رنگ ها و طراحی هایی که محبوبیت زیادی در بین طراحان داخلی دارند را بررسی میکنیم.
رنگ هایی که در انتهای طیف قرمز قرار دارند،طول موج های بلندتری دارند در حالی که رنگ هایی که در انتهای طیف بنفش قرار دارند طول موج های کوتاه تری دارند. با استفاده از این ترفند در فضا های کوچک برای کمک به بزرگ کردن فضا یا برعکس در فضا های بزرگ برای کمک به ایجاد احساس آرامش بیشتر فکر کنید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که طرح رنگی را انتخاب کنید که مطابق میل شما باشد. به عنوان مثال اتاق نشیمن را در نظر بگیرید از آنجایی که به عنوان پس زمینه اصلی برای فعالیت های خانوادگی عمل میکند مکانی عالی برای فردی کردن فضا از طریق رنگ است. از طرفی دیگر برخی از افراد که از یک محیط آرامش بخش لذت بیشتری میبرند شاید رنگ های خاکستری روشن را انتخاب کنند اما برخی دیگر فضایی را میخواهند که سرزنده و شاداب تر باشد. راز این است که یک رنگی را انتخاب کنید که بتوانید برای طولانی مدت در آن محیط زندگی کنید.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا بعد از گذراندن زمان در یک فضای خنثی و سبک احساس آرامش بیشتری میکنید ؟ یا بعد از حضور در یک اتاق رنگارنگ و پر جنب و جوش انرژی گرفته اید ؟ احتمالا تا حد زیادی به روانشناسی رنگ ها مربوط میشود که تاثیر زیادی در طراحی های داخلی دارد.
قدرتمند ترین ابزار طراحی داخلی روانشناسی رنگ دیوار اتاق است که بیش از هر عامل دیگری بر روحیه اتاق تاثیر میگذارد. سایه های مختلف احساسات خاصی را برمی انگیزد. بنابراین هنگام انتخاب رنگ های خود مهم است که نوع فضایی را که میخواهید ایجاد کنید و کدام رنگ ها به شما در رسیدن به این هدف کمک میکنند،در نظر بگیرید.
روانشناسی رنگ ها در طراحی داخلی تنها به این نیست که چگونه رنگ ها بر خلق و خوی شما تاثیر میگذارند، بلکه چگونه میتوانند محیط را زیبا جلوه دهند. ما دائما در خانه با سایه های مختلف احاطه شده ایم و اینها تاثیر طولای مدتی بر طرز فکر،احساس و حتی ظاهر ما دارند. طبق تحقیقات کتابخانه ملی پزشکی رنگ ها تا حد زیادی بر ذهن ما تاثیر میگذارند.
انتخاب رنگ تصمیم بسیار مهمی است که باید در شروع فرایند طراحی گرفته شود ، همچنین مهم است که آن را به درستی انجام دهید. به کیفیت و شدت نور خورشیدی که فضای شما میگیرد فکر کنید،رنگی را متناسب با آن سطح نور انتخاب کنید. بنابراین مهم است که تستر رنگ بخرید و حداقل یک متر مربع از دیوار خود را رنگ کنید تا ببینید با نورپردازی که در روز و شب دارید چگونه به نظر میرسد.
شکل فضا،کیفیت نور و عملکرد فضا به شما کمک میکند تصمیم بگیرید که کدام رنگ برای آن فضا بهتر است. رنگ های خاصی وجود دارند که در فضا های خاصی خود را نشان میدهند.مثلا قرمز در اتاق غذاخوری ،آبی در حمام و… . از طرفی رنگ هایی که دوست دارید را در طراحی داخلی خانه خود استفاده کنید این بسیار مهم است زیرا میخواهید در فضای خود احساس خوبی داشته باشید.
از آنجایی که رنگ های گرم حسی شاد و خوشایند به اتاق میدهند در فضا های سرگرم کننده بهترین هستند. به استفاده از این سایه ها در اتاق غذاخوری یا آشپزخانه خود فکر کنید. از طرفی دیگر رنگ های سرد آرامتر هستند. آنها در اتاق خواب ها و فضا های اداری آرامش زیادی برای شما به همراه دارند.
رنگ هایی مثل آبی،قرمز،سبز و زرد از یک طرف و رنگ هایی مثل سفید،خاکستری و سیاه از طرفی دیگر با وجود اینکه تفاوت هایی دارند اما در یک طیف رنگی هستند. به این رنگ ها کروماتیک chromatic میگویند. اصلی ترین رنگ های کروماتیک زرد،قرمز و آبی هستند.
کیفیتی که در رنگ ها وجود دارد در رنگ های سفید،سیاه و خاکستری دیده نمیشود. از آنجایی که این سه فاقد رنگ هستند به آنها رنگ های اکروماتیک میگویند. به عنوان مثال سفید عدم وجود رنگ است و در واقعیت رنگ نیست که در دسته ی رنگ های اکروماتیک قرار گرفته است.
رنگ میتواند فضا را بسازد یا بشکند. انتخاب رنگ های مناسب برای فضا های یک ساختمان یکی از جنبه های مهم طراحی داخلی است. هنگام انتخاب رنگ دیوار و کف مهم است که هدف فضا را در نظر داشته باشید. اگر کار های پر انرژی در یک فضا اجرا میشوند میتوانید از رنگ های گرم و در مناطق استراحت رنگ های سرد ممکن است مناسب تر باشند.
چرخه ی رنگ ابزاری مفید برای بررسی رابطه بین رنگ هاست. این طیف خطی نور مرئی را نشان میدهد و به انتهای خط می پیوندد تا دایره ای تشکیل دهد. چرخه رنگ سیستمی را برای ارتباط رنگ ها با یکدیگر به نظور ایجاد اساس طرح رنگ فراهم میکند.
عبارت رنگ های گرم در مقابل سرد به جایی اشاره دارد که سایه خاصی روی چرخه رنگ قرار میگیرد. به طور سنتی سایه هایی مانند قرمز،نارنجی و زرد به عنوان رنگ های گرم در نظر گرفته میشوند زیرا زنده تر هستند. با این حال رنگ های خنثی مانند قهوه ای و خرمایی نیز در این ترکیب گنجانده شده است. در طرفی دیگر رنگ های سرد آبی،سبز، بنفش و خاکستری قرار دارند. انتخاب رنگ های گرم یا سرد بر انرژی فضا تاثیر میگذارد.
از بین تمام قوانین رنگی که طراحان داخلی استفاده میکنند طرح رنگ مکمل اغلب به عنوان ساده ترین در نظر گرفته میشود. به این دلیل که این طرح رنگی فقط شامل دو سایه است. به طور خاص از دو سایه استفاده میکند که مستقیما در مقابل یک دیگر قرار دارند. برای مثال آبی و نارنجی،زرد و بنفش یا قرمز و سبز.
این کتاب به شما کمک میکند تا با نکته های مهم در مورد تئوری رنگ ها،اصول نور،ترکیب،فضا و بافت در طراحی داخلی و دکوراسیون آشنا شوید. از طرفی به شما نشان میدهد که تاثیر رنگ های مختلف در هر فضا چگونه است. با استفاده از این کتاب میتوانید طراحی ترکیب رنگ ها را بیاموزید،چگونگی استفاده از رنگ هایی خاص مثل مشکی یا خاکستری را بررسی کنید و ریزه کاری هایی درباره ی نوع رنگ و طبیعی و غیر طبیعی بودن آن مشاهده کنید.
تئوری رنگ شامل مطالعه رنگ ها و نحوه استفاده از آنها با هماهنگی است. این تئوری در طراحی مفید است زیرا پالتی را نشان میدهد که در انتخاب نقش کلیدی در محیط کلی خانه دارد. رنگ بر خلق و خوی ،احساسات و حتی افزایش میزان خواب شما نیز تاثیر میگذارد.
هر نوع رنگ و هر نوع طرحی برای دکوراسیون نمیتواند مناسب محیط شما باشد. البته که انتخاب رنگ و طرح به سلیقه ی شما برمیگردد اما بهتر است برای انتخاب از افرادی که در این کار مهارت و تجربه دارند کمک بگیرید. شکل فضا،کیفیت نور و عملکرد فضا به شما کمک میکند تصمیم بگیرید که کدام رنگ برای آن فضا بهتر است.
رنگ قرمز با اشتیاق و عشق همره است. این رنگ احساسات قوی را تحریک میکند. سایه رنگ قرمز به خصوص در اتاق نشیمن میتواند به ذهن و بدن انرژی ببخشد. در واقع تحقیقات نشان میدهد که رنگ قرمز میتواند ضربان قلب را نیز افزایش دهد. قرمز به دلیل طول موج بلندش یکی از قابل مشاهده ترین رنگ ها در طیف رنگی است. از طرفی دیگر این رنگ احساسات تسلط،قدرت و اعتبار را برمی انگیزد. این یک رنگ خوب برای استفاده در دفاتر خانگی یا مناطق مطالعه است.
رنگ آبی علاوه بر آرامش به عنوان شاخصی از امنیت،نظم،ثبات و قابلیت اطمینان دیده میشود. به علاوه با ترکیب چندین رنگ با آبی آن را به سایه ای همه کاره برای طراحی تبدیل میکند. گفته میشود که در اتاق خواب سایه های گرم صورتی،قرمز یا یاسی به شما احساس امنیت میدهد اما رنگ های سرد یا آبی خواب بهتری را ایجاد میکند. مطالعات همچنین نشان میدهد که رنگ آبی به افراد کمک میکند بهتر تمرکز کنند.
این سایه آرام بخش و طبیعی بسیار دوست داشتنی است و بسیاری از رنگ های دیگر با سبز ست میشوند. سبز به ویژه تاثیر آرام بخشی بر کودک دارد. مطالعات نشان داده که رنگ سبز ممکن است سرعت خواندن و درک کودک را بهبود بخشد. سبز همچنین به افراد انگیزه میدهد و باعث میشود احساس کنند میتوانند به هر چیزی برسند.
زرد گرای نور خورشید را جذب میکند و حس مثبتی را بر می انگیزد. این یک انتخاب عالی برای آشپزخانه،اتاق ناهارخوری و حمام است،جایی که انرژی زا و دلپذیر است. از سایه های طلایی استفاده کنید و از آن برای روشن کردن گوشه های تاریک خانه خود استفاده کنید تا احساس نور و فضا ایجاد کنید.
صورتی یک رنگ عالی الهام بخش برای اتاق نشیمن است زیرا غیر منتظره و در عین حال دعوت کننده و گرم است. در سال 1979 روانشناس الکساندر شاوس تحقیقاتی را منتشر کرد که ثابت کرد رنگ صورتی ذهن را آرام میکند و پرخاشگری را کاهش میدهد. به همین دلیل است که رنگ صورتی برای چندین دهه در زندان های ایلالات متحده استفاده میشد.
رنگ ها میتوانند به ایجاد توهم یک اتاق بزرگتر یا کوچکتر کمک کنند. اگر اتاق کوچک است و میزان نور طبیعی محدود است رنگ های روشن راه حل مناسبی هستند اما اگر اتاق بزرگ است رنگ های تیره تر محیطی دنج و راحت ایجاد میکنند.
در طراحی داخلی روانشناسی رنگ مکتب فکری است که بر رنگ به عنوان وسیله ای برای ایجاد فضا و خلق و خوی خاص تمرکز دارد. رنگ ها با دقت انتخاب میشوند تا واکنش عاطفی و حالت خاصی را در افراد ایجاد کنند.
روانشناسی رنگ یک ابزار قدرتمند طراحی داخلی است که بیش از هر عامل دیگری بر روحیه تاثیر میگذارد. سایه های مختلف احساسات خاصی را بر می انگیزد بنابراین هنگام انتخاب رنگ مهم است که نوع فضایی را که میخواهید ایجاد کنید و کدم رنگ به شما در رسیدن به این هدف کمک میکند در نظر بگیرید.
رنگ های خنثی سایه های خاموشی هستند که به نظر میرسد فاقد رنگ باشند اما اغلب دارای رنگ های زیرین هستند که با نور های مختلف تغییر میکنند.برخی از رنگ های خنثی عبارتند از بژ،خاکستری،کرم و قهوه ای.
رنگ های روشن گسترده و مطبوع هستند،اتاق ها را بزرگتر و روشن تر به نظر می آورند در حالی که رنگ های تیره پیچیده و گرم هستند.آنها به اتاق های بزرگ ظاهر صمیمی تری میدهند. در سالن ها ورودی ها و فضاهای کوچک رنگ زرد یک انتخاب محبوب است زیرا میتواند گسترده و دلپذیر باشد.