فلاشینگ نمای ساختمان : وجود نم و رطوبت علاوه بر اینکه به نمای بیرونی ساختمان آسیب میزند در صورت نفوذ به داخل ساختمان هم موجب آسیب میشود. یکی از این آسیب ها رشد قارچ ها و باکتری ها در فضا های مرطوب است. برای جلوگیری از بروز این مشکل میتوانید از فلاشینگ نما برای ساختمان استفاده کنید.
فلاشینگ نما از متریالی ساخته شده که میتواند از نفوذ آب باران و برف به نمای داخلی ساختمان جلوگیری کند. و عموما در مکان هایی که احتمال نفوذ و نشت آب وجود داشته باشد استفاده میشود.فلاشینگ در واقع یک پوشش فلزی است و علاوه بر دیوار های خارجی ساختمان برای پشت بام و حیاط نیز قابل استفاده است.
با استفاده از فلاشینگ روی دیوار میتوانید علاوه بر عایق بندی کردن سطوح بیرونی، جلوه ی نمای ساختمان را هم زیبا تر کنید. برای نصب باید فلاشینگ را در نقاط اتصال سقف و دیوار و دو دیوار به شکل افقی از داخل و خارج قرار دهید. با این کار میتوانید کاملا از ورود نم و رطوبت جلوگیری کنید.
این مدل فلاشینگ که از ورود گرد و غبار جلوگیری میکند به سه دسته تقسیم میشود:
این مدل از فلاشینگ همانطور که از نامش پیداست ظاهری پله مانند داشته و برای نمای بیرونی و شیروانی مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع از فلاشینگ که در ابعاد و ضخامت های متفاوتی از جنس ورق گالوانیزه و به شکل هلالی ساخته میشود برای آب بندی و زیبایی نما به کار گرفته میشود.
این نوع از فلاشینگ به دلیل داشتن ظاهر زیبا مورد استفاده کاربران قرار گرفته و محبوبیت زیادی دارد.
به شخصی که دانش و اطلاعات لازم درباره نحوه ی نصب فلاشینگ را داشته و این خدمات را ارائه میدهد فلاشینگ کار میگویند. این شخص باید علاوه بر داشتن انواع ابزار های مخصوص تجربه ی لازم را نیز در این کار داشته باشد.
برای شروع باید زیرسازی کار را آماده کنید. در مرحله بعد عموما برای تغییر مسیر آب و جلوگیری از نشت آب به ساختمان قبل از نصب فلاشینگ شیب ملایمی ایجاد میکنند. در مرحله آخر به وسیله استفاده از پیچ و مهره فلاشینگ را روی ورق گالوانیزه ثابت میکنند. بعد از در دست داشتن اندازه و ابعاد فلاشینگ به راحتی و در مدت زمان کم میتوانید آن را روی دیوار و نما نصب کنید.
برای نصب فلاشینگ روی دیوار ابتدا باید نوع دیوار و عایق متناسب برای آن را شناسایی کرده و تعیین کنید زیرا به عنوان مثال عایق دیوار آجری با دیوار سنگی یکی نیست. سپس از افرادی که در این زمینه تجربه دارند کمک بگیرید. در نظر داشته باشید که رعایت نکردن استاندارد های لازم باعث به وجود آمدن خسارات مالی میشود.
این سازه ها در انواع،اندازه،ضخامت،جنس و رنگ های مختلفی تولید و عرضه میشود که با توجه به نوع کاربری ساختمان و مدل فلاشینگ میتوان از آنها استفاده کرد.
این مدل از ورق فلاشینگ که بسیار پر طرفدار است با ضخامت 0.5 تا 0.7 از جنس گالوانیزه یا آلومینیوم ساخته میشود. و بیشتر به عنوان پوششی برای ساندویچ پانل های ردیف آخر و ساندویچ پانل های سقفی استفاده میشود.
این مدل همانند مدل قبلی ساخته میشود اما فقط برای پوشاندن لبه های ساندویچ پانل سقفی به کار برده میشود. با استفاده از این نوع فلاشینگ علاوه بر اینکه آب باران و برف را به سمت ناودان هدایت میکنید به زیبایی سقف ساختمان هم می افزایید.
ورقه های فلاشینگ نبشی دارای زاویه 90 درجه و به شکل L هستند. فلاشینگ نبشی گوشه های کار را هم از داخل و هم از خارج میپوشاند. این نوع ورق فلاشینگ را میتوانید به صورت عمودی یا افقی برای کنج دیوار ها،اتصالات سقف و برخی در و پنجره ها استفاده کنید.
فلاشینگ نما علاوه بر حفاظت برای زیبایی نمای ساختمان نیز استفاده میشود. این فلاشینگ را از جنس گالوانیزه و در ضخامت های 1 تا 2 میلی متر در رنگ های مختلف میسازند. از این نوع میتوانید برای دیوار های نما و جلوی پنجره ها استفاده کنید.
فلاشینگ سه پله که حدود 4 میلی متر ضخامت دارد برای قسمت های پایینی و جلویی ساندویچ پانل های دیواری استفاده میشود. این محصول از رسیدن آب باران به اطراف جلوگیری کرده و آب را به سمت دیگری هدایت میکند. علاوه بر این نما را از خراشیدگی های احتمالی محافظت میکند.
فلاشینگ آماده را میتوانید به راحتی خریداری کنید اما اگر به دنبال نوع خاصی از فلاشینگ در ابعاد و اندازه و رنگ های مختلف هستید میتوانید سفارش دهید. توصیه ما به شما این است که با توجه به نوع دیوار از فلاشینگ مربوطه استفاده کنید زیرا فلاشینگ دیوار آجری با نمای سنگی کاملا متفاوت است.
برای جلوگیری از نفوذ آب باران و رطوبت به داخل نمای سنگی و جلوگیری از ایجاد قارچ و باکتری میتوانید از فلاشینگ برای نمای سنگی استفاده کنید. انواع فلاشینگی که میتوانید برای این نما به کار بگیرید فلاشینگ مدل U و نبشی است.
این نوع از فلاشینگ بیشتر برای جلوگیری از نفوذ آب باران و زیباسازی پنجره مورد استفاده قرار میگیرد. برای فلاشینگ های نما و پنجره از ورقه های سیاه استفاده نمی کنند زیرا در معرض دید هستند. برای این محل ها میتوانید در اندازه و رنگ دلخواه خود سفارش دهید.
در مرحله اول یعنی مرحله زیرسازی باید در نظر بگیرید اگر ساختمان از نظر شرایط جوی در منطقه بادخیز قرار گرفته است باید از آهن و چهارچوب استفاده کنید. سپس لبه فلاشینگ را با فاصله ی 3 تا 5 سانتی متر از دیوار نصب کنید. برای نصب هم میتوانید از چسب آکواریوم یا جوشکاری استفاده کنید.
ورق فلاشینگ از یک متریال خاص ساخته نمیشود بلکه برای ساخت آن از مواد مختلفی استفاده میشود. برخی از این متریال عبارتند از فلز و پلاستیک. در بین این مواد پلاستیک بسیار ارزان تر است اما مقاومت فلز را ندارد و مقاومت آن در برابر نور آفتاب کمتر است.
همانطور که مشاهده کردید انواع فلاشینگ نما با توجه به نوع کاربری و جنسی که دارند ضخامت های متفاوتی دارند. به عنوان مثال فلاشینگ U استارتر 0.5 میلی ضخامت دارد. در حالی که فلاشینگ نما که از جنس گالوانیزه ساخته شده است 1 تا 2 میلی متر ضخامت دارد.
استفاده از فلاشینگ در نمای ساختمان چه آجری باشد چه سنگی مانع از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان شده و به همین ترتیب از رشد قارچ و باکتری نیز جلوگیری میشود. فلاشینگ نما در رنگ ها و ابعاد مختلفی قابل سفارش است و باعث زیباسازی نمای ساختمان شما میشود.
این نوع از فلاشینگ برای قسمت های لبه پنجره یا قرنیز استفاده میشود و علاوه بر اینکه باعث استحکام ساختمان شده و از نفوذ آب به داخل نما جلوگیری میکند. باعث ایجاد ظاهری زیبا برای ساختمان هم میشود.
قطر و ضخامت ورق های فلاشینگ با توجه به نوع کاربری و محل استفاده کاملا متفاوت است. فلاشینگ های U ضخامت 0.7 میلی متر دارند در حالی که فلاشینگ نما با جنس گالوانیزه 2 میلی متر ضخامت دارد.
با استفاده از فلاشینگ طول عمر سازه را افزایش و از هزینه های نگهداری و تعمیر نما کاسته میشود. از طرفی دیگر نمای ساختمان را عایق کرده و از نفوذ آب و گرد و غبار به داخل جلوگیری میکنید.