رنگ بافت دار چیست : از آنجایی که رنگ آمیزی دیوار ها با رنگ های بافت دار دشوار است. سرعت رنگ زدن پایین می آید زیرا بافتی که در رنگ وجود دارد از یک دست شدن سطح کار جلوگیری میکند. به همین منظور رنگ آمیزی دیوار ها با رنگ های بافت دار باید با استفاده از ابزار های مناسب این کار و با دقت و حوصله انجام شود.
رنگ های اکریلیک بافت دار بر پایه آب هستند و از آنجایی که خیلی ویژه فرموله شده اند بعد از اجرا زیبایی و بافت خاصی به سطح کار شما میدهند. از آنجایی که این رنگ بعد از اجرا به کار شما ضخامت میدهد از سطح دیوار های شما محافظت کرده و همچنین قابلیت شست و شوی بالایی دارد که این قابلیت رنگ را برای استفاده در نمای بیرونی ساختمان کابردی کرده است.
استفاده از این رنگ سبب میشود دیوار هایتان ظاهر زیبا تری داشته باشد و سطوح ناهموار و ترک های دیوار پوشانده شود. با استفاده از رنگ بافت دار از نمای بیرونی ساختمان در برابر شرایط جوی مثل گرما،سرما،برف و باران محافظت میکنید. این رنگ پوسته پوسته نمیشود و به قدری ضخیم است که عیوب جزئی و آسیب های ناهموار دیوار را میپوشاند.
بسته به شرکتی که رنگ را از آن خریداری میکنید و شرایط آب و هوایی این رنگ میتواند بین 15 تا 20 سال ماندگاری داشته باشد.
برای اجرای این رنگ ابتدا باید زیرسازی کار آماده شود سپس به وسیله ی یک غلطک رنگ را روی سطح کار پخش کنید. تا زمانی که رنگ مرطوب باشد میتوانید با استفاده از رول پارچه ای آن را به بالا و پایین کشیده و جهت رنگ را عوض کنید. دمای محیطی که در آن رنگ را اجرا میکنید نباید خیلی سرد یا خیلی گرم باشد عموما توصیه میشود که دمای محیط زیر 5 درجه سانتی گراد نباشد.
رنگ آمیزی رنگ بافت دار هم به وسیله ی رول های پارچه ای و هم از روش پاششی قابل اجراست. اگر فقط یک لایه رنگ آمیزی میکنید نیازی به رقیق کردن رنگ نیست اما در صورتی که دو لایه رنگ اجرا میشود باید رنگ با آب رقیق شده و 4 ساعت بعد از خشک شدن لایه اول لایه دوم را اجرا کنید.
رنگ بافت دار را میتوان بعد از پرایمر اعمال کرد و معمولا برای اثر کامل دو لایه کافی است. همچنین میتوانید شن سیلیس silica را به رنگ خود اضافه کنید تا بافت دلخواه خود را به دست بیاورید.
این رنگ ها طیف گسترده ای را برای تمام سطوح داخلی ارائه میدهند. رنگ بافت دار میتواند دیوار برجسته را با یک لمس هنری تقویت کند و بر روی تمام سطوح ساده،گوشه ها و سطوح منحنی اعمال شود و ظرافت و مهارت یک پارچه ای را به شما منتقل کند. این رنگ علاوه بر سطوح داخلی برای نمای بیرونی ساختمان هم قابل اجراست.
علاوه بر دستیابی به طراحی منحصر به فرد و جالب میتوان از رنگ بافت دار برای پنهان کردن عیوب یک اتاق استفاده کرد. این بافت به پوشاندن ترک ها و فرو رفتگی ها کمک میکند که اغلب رنگ های معمولی نمیتوانند خیلی در این زمینه کارساز باشند.
انواع مختلفی از رنگ های بافت دار وجود دارد که با توجه به سلیقه و جنس و کارایی که دارند میتوانید از بین آنها بهترین انتخاب را انجام دهید.
این رنگ دیواری بافت دار حاوی مواد افزودنی مانند ماسه است و هم میتوانید از قبل آماده و به صورت مخلوط این رنگ را تهیه کنید و هم مواد افزودنی آن را از فروشگاه خریداری کرده و به صورت دستی قبل از اجرا با رنگ مخلوط کرده و بافت ابده آل خود را ایجاد کنید.
این رنگ بافت دار روشی محبوب برای پنهان کردن عیوب روی دیوار های خشک است. افزودنی استایروفوم مبتنی بر کاغذ به آن ظاهری خشن و کرکی میدهد که شبیه پاپ کورن است.
رنگ بافت دار silotex سیلیکونی و بر پایه آب است که طیف گسترده ای از رنگ ها و کاربرد ها را داشته و مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی و نور خورشید از خود نشان میدهد. از رنگ بافت دار نما میتوانید حتی برای نما های خارجی هم استفاده کنید و نیازی نیست نگران پوسته پوسته شدن یا تاول زدن رنگ باشید. این رنگ بر پایه آب و سازگار با محیط زیست است و از رشد قارچ و باکتری در سطح دیوار جلوگیری میکند.
رنگ بافت دار بدون اشکال نیست. یکی از مسائل استفاده از این رنگ این است که رفع نواقص و اشتباهات این رنگ سخت است. اگر کسی به آن ضربه زد و آن را شکست یا تراشه کرد باید به عقب برگردید و کل بخش را تعمیر کنید. نگهداری از آن بیشتر از رنگ معمولی رسیدگی و مراقبت میخواهد. از طرفی دیگر این رنگ نسبت به رنگ آمیزی معمولی زمان بیشتری نیاز دارد زیرا باید تحقیقات را از قبل انجام دهید و ببینید به چه اپلیکاتور هایی نیاز دارید زیرا اکثر آنها به یک نوع غلتک یا قلم مو و قطعاتی مانند آن نیاز دارند.
رنگ بافت دار شیک تر است و لمس منحصر به فردی به دیوار ها میبخشد. در برابر هرگونه شرایط آب و هوایی مقاومت میکند و اجازه نمیدهد جلبک ها یا قارچ ها روی دیوار به وجود بیایند. این رنگ مبتنی بر آب است و سمیت کمتری نسبت به رنگ مبتنی بر پایه روغن دارد.
هر دو رنگ در لمس زیبا و صاف هستند و با نگاه کردن به آنها نمیتوانید تفاوت را تشخیص دهید. با این حال رنگ بافت دار مقاومت سایشی بهتری نسبت به رنگ صاف دارد کثیفی کمتری را جذب میکند و راحت تر خم میشود از طرفی خطر ترک خوردن در هنگتم خم شدن آن کمتر است.
برای بهبود چسبندگی باید رنگ را براق کنید و میتوانید براق کننده های شیمیایی را از فروشگاه های سخت افزاری خریداری کنید. از طرفی دیگر میتوانید دیوار را با محلول تری سدیم فسفات قوی 1/2 فنجان در هر گالن آب گرم بشویید.
رنگ های بافت دار اکثرا لکه های سطحی را استتار میکنند. رنگ بافت دار بدون گرانول را میتوان با غلتک های بافت دار مخصوص برس پهن یا حتی ماله اعمال کنید. از هر ابزاری که استفاده میکنید رنگ را روی سطح به ضخامت 1/16 اینچ بمالید.
دیوار هایی که عیوب سطحی دارند با استفاده از یک غلتک یا موهای متوسط ترمیم میشوند. غلتک متوسط هر سوراخی را که در اثر آسیب یا نقص باقی میماند را پر میکند و بافتی که از خود به جای میگذارد به ترکیب شدن عیوب موجود با سطح کمک کند.
رنگ بافت دار بهتر از کاغذ دیواری است زیرا سطوح دیواری بافت دار قابلیت شست و شو و مقاومت در برابر لکه را دارند بر خلاف کاغذ دیواری رنگ بافت دار را میتوان بر روی دیوار های منحنی ادامه داد و ظاهری یکپارچه به دست آورد. از طرفی دیوار های بافت دار ظاهری بسیار لوکس و شیک به دیوار های شما میدهند.