پوسته شدن رنگ دیوار میتواند دلایل مختلفی داشته باشد . قطعا کیفیت رنگ استفاده شده علت اصلی پوسته شدن رنگ و تاول زدن آن است اما اجرای درست بر روی سطح مناسب نیز تاثیر بسیار زیادی دارد.
پوسته شدن رنگ دیوار ساختمان عوامل تختلفی دارد که میتواند مستقیم یا غیر مستقیم دیوار شما را پوسته کند که به چند نمونه ی آن میپردازیم :
در صورتی که دیوار یا سطحی که می خواهیم رنگ کنیم غبار آلود باشد ، کثیف باشد دوده داشته باشد و… این عوامل رنگ را مستعد خرابی و بلند شدن و پوسته شدن می نمایند .
اگر چه باید اطمینان داشت گچ دیوار قبل از رنگ آمیزی خشک شده باشد زیرا یکی از دلایل پوسته شدن رنگ خشک نشدن گچ دیوار و زیرسازی نا مناسب است .
چنانچه رطوبت به دیوار نفوذ کند و یا بطور کلی محیط دارای رطوبت باشد دوام رنگ کم و بافت رنگ ضعیف می شود ، در مواردی ین رطوبت باعث کپک زدن و قارچ زدن می شود که در نهایت باعث پوسته شدن رنگ می شود .
برای جلوگیری از قارچ و کپک زدگی نمای خارجی میتوان از رنگ های مخصوص آنتی باکتریال استفاده کرد .پوشش ها و رنگ های آنتی باکتریال با فرمولاسیون ویژه خود از رشد قارچ و کپک در نماهای خارجی و در محیط های مرطوب جلوگیری می کنند .
نفوذ آب به دیوار موجب از هم گسستن سطح زیرین و رنگ شده که در نهایت رنگ پوسته می شود .
تغیییر دما و آفتاب خوردن به رنگ باعث فرسایش و کم شدن طول عمر رنگ شده و انقباض و انبساط در نهایت باعث پوسته شدن و از بین رفتن رنگ روی سطح دیوار می شود .
چنانچه سطح دیوار دارای هرگونه کثیفی ، چسب ، رنگ قبلی که پوسته شده و یا هرگونه مواد خارجی روی دیوار باعث فاصله بین دیوار و رنگ می شود و به مرور زمان موجب جدا شدن رنگ از دیوار و پوسته شدن می شود .
یک نقاش با تجربه اشتباهات یه نقاش مبتدی را انجام نمیدهد زیر کار رنگ را به درستی اجرا می کند به درستی بتونه کاری و استر کشی کرده و رنگ مناسب با زیر سازی را انتخاب کرده و با شرایط محیطی مناسب و اصولی رنگ می کند.
برخی سطوح دارای موادی می باشند که با رنگ واکنش می دهند و با رنگ سازگاری ندارند برای مثال رنگ های روغنی روی بتن و فولاد و گالوانیزه سازگاری ندارد ویا سطوح صاف و سیقلی و براق هم با برخی رنگ ها سازگار نیستند.
رنگ هایی که پایه ی آنها حلال ( تینر ) است با رنگ های پایه آب سازگاری ندارند و باعث ترک و پوسته شدن رنگ می شود ، به طور کلی رنگ اکریلیک ، رنگ روغنی و پلاستیک هر کدام دارای ماهیت خاص خود هستند و در صورت پیوند نخوردن باعث خرابی و پوسته شدن رنگ میشوند .
اگر روی دیوار لایه های زیادی از رنگ وجود داشته باشد زیر کار رنگ سنگین می شود و این امر باعث پوسته شدن رنگ می شود .
رنگ ها انواع مختلفی دارند که برای سطوح خاص طراحی میشوند مانند رنگ چوب که برای سطوح چوبی مناسب است و هر کدام از رنگ ها پرایمر مخصوص خود را دارند مانند : سطوح فلزی ، سطوح پلاستیکی ، سطوح بتنی و سطوح چوبی . استفاده از پرایمر مخصوص رنگ نما پیش از اجرای رنگ مورد نظر می تواند تاثیر زیادی در ماندگاری و کیفیت نهایی رنگ اجرا شده داشته باشد .
تاریخ رنگ اثر مستقیم با خرابی آن دارد به خصوص رنگ هایی که در قوطی و یا گالن های فلزی وجود دارند اگر تاریخ آن گذشته باشد رنگ با ظرف فلزی اسید می شود و خراب می شود و در نهایت رنگ فساد اگر مورد استفاده قرار بگیرد بعد از مدت زمانی پوسته می شود.
سطوحی که با مواد خورنده ی اسیدی و بازی در تماس و در ارتباط باشد و یا با مواد شستشویی که مواد اسیدی دارند شستشو شوند به مرور زمان رنگ خراب می شود و احتمال ترک و خرابی و پوسته شدن زیاد می شود.
ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار باید به دست متخصص ای این کار انجام شود و هر سطحی ترمیم مخصوص خود را دارد و آماده سازی های قبل از ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار باید انجام شود .
در صورتی که علت پوسته شدن را بیابید شما به راحتی میتوانید به درستی رنگ پوسته شده را ترمیم کنید در غیر این صورت امکان پوسته شدن مجدد وجود دارد.
در صورتی که علت پوسته شدن رنگ شما رنگ زیری باشد باید هم رنگ فعلی و هم رنگ قبلی را حذف کرده سمباده زده تا بتوان مجدد رنگ آمیزی کرد ، اما در صورتی که پوسته شدن رنگ بر اثر عواملی چون رطوبت و آب گرفتگی باشد باید منبع رطوبت و آب را پیدا کرده و زیر ساز را از پایه درست کنیم.
کندن رنگ پوسته شده عامل بسیاری مهمی است در صورتی که رنگ پوسته شده را حذف نکنیم یا به عبارتی نکنیم رنگ مجدد هیچ فایده ای نداشته ، و رنگ با رنگ پوسته شده بلند می شود و کنده می شود .
سطح پوسته شده قبل از رنگ آمیزی باید آماده سازی و یک دست شود نا همواری و نا همگنی نداشته باشد تا رنگ آمیزی مجدد درست انجام شود.
قبل از رنگ آمیزی مجدد سطح پوسته شده باید گرد و غبار و اضافات و دوده ای اگر روی سطح باشد باید بر طرف شده تا رنگ آمیزی مجدد درست انجام شود .
برای ترمیم رنگ پوسته شده بهتر آن است که در ابتدای رنگ آمیزی یک لایه آستر یا پرایمر اجرا شود این کار از نفوذ رطوبت جلوگیری میکند و از ایجاد قارچ و کپک هم جلوگیری کرده ، در صورت اجرای رنگ آستر یا پرایمر باید از پرایمر مخصوص رنگی که انتخاب کردید استفاده کنید برای مثال رنگ های روغنی پرایمر مخصوص دارند و پس از استفاده برای خشک شدن پرایمر به آن زمان دهید .
پس از زیر سازی و استر زدن و آماده سازی و خشک شدن پرایمر بستر کار اماده است برای رنگ آمیزی مجدد ولی باید به این توجه داشت که رنگ به صورت یک دست با سایر محل های رنگ آمیزی ، رنگ آمیزی شود .
برای جلوگیری از پوسته شدن رنگ دیوار باید نکات زیر را رعایت کرد :
یکی از مهم ترین عوامل در رنگ آمیزی نمای خارجی ساختمان ها استفاده از رنگ با کیفیت و مخصوص نمای ساختمان است . رنگ نما بایومرک یک پوشش تخصصی برای انواع ساختمان می باشد . که با فرمولاسیون و بافت ویژه کیفیت بالایی در رنگ آمیزی نما و پروژه ها ارائه می دهد .
پوسته شدن رنگ دیوار می تواند علت و عوامر مختلفی داشته باشد ، مانند نفوذ آب ، رطوبت گرفتن ، تغییردما و…
رنگی که تاریخ آن گذشته باشد خاصیت چسبندگی و همگنی قبل را ندارد بنابراین رنگ تاریخ گذشته احتمالی اینکه پوسته بشود بیشتر است .
رنگ روغنی بر پایه روغن است رنگ پلاستیک بر پایه آب و حلال هر یک متفاوت است بنابراین امکاناجرای رنگ پلاستیک به روی رنگ روغنی وجود ندارد .
رنگ پوسته شده را نقاشی ماهر می تواند با تشخیص و رفع عامل پوسته شدن و مراحل ترمیم به راحتی ترمیم کند . اما گاهی به دلیل آسیب های جدی تر پیش از ترمیم رنگ لازم است نسبت به ترمیم ترک های عمیق دیوار نیز اقدام نمود .
با اجرای رنگ توسط یک نقاش حرفه ای و مراقبت های بعد از رنگ آمیزی میتوان از پوسته شدن رنگ دیوار جلوگیری کرد .